Hírek
Termékajánló
Hírlevél
TOP termékek
Szavazás
Ön milyen kedvezményeket, akciókat részesít előnyben?
Árkedvezmény
Kuponkód
Ingyenes kiszállítás
1-et fizet 2-öt kap
Pontgyűjtő rendszer
Törzsvásárlói rendszer
Meghatározott összeg feletti vásárlás esetén, ajándék termék
Facebook
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Termék részletek


100% Teafa illóolaj

100% Teafa illóolaj
  • 100% Teafa illóolaj
795 Ft

Teafa illóolajat évszázadok óta alkalmazzák erős gombaölő, fertőzésgátló és sebgyógyulást elősegítő hatása miatt.


Kiváló gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatással rendelkezik. Bőrfertőzéseknél (pl. akne, a láb gombás megbetegedése) is kiváló kezelést nyújthat .

 

3 hónapos kor alatt illatanyagok használata nem ajánlott, ezzel kapcsolatban javasoljuk védőnő, gyermekorvos tanácsának kikérését!

  • Az illóolajok tömény, zsírban oldódó és általában vízzel nem keveredő folyadékok, amelyek illékony vegyületeket tartalmaznak, és növényekből vonják ki őket.Az illóolajokat a parfümériában, az aromaterápiában, kozmetikai iparban, gyógyszeriparban, valamint ételek ízesítésére használják. Ezenkívül otthoni, házi használtra is lehet alkalmazni borogatás, lemosás, fürdőolaj készítés, inhalálás, aromalámpában való párologtatás útján, vagy ételekbe lehet keverni őket.


    Önmagukban és keverékként is alkalmazhatóak. Aromalámpában párologtatva mindig vízbe kell cseppenteni, fürdő- vagy masszázsolajként mézbe vagy zsíros tejbe keverve kell alkalmazni őket.
    Illatuk általában jellemző az adott növényekre, amelyekből kivonták őket.

     

    Az illóolajok nevüktől eltérően nem olajok, mivel az olajok fő tulajdonsága az, hogy fehér papírra cseppentve zsíros nyomot hagynak, és szobahőmérsékleten jelentéktelen a párolgásuk. Ezzel ellentétben az illóolajoknak éppen az a legjellemzőbb tulajdonsága, hogy szobahőmérsékleten is jelentős gyorsasággal elpárolognak, ami után jellemzően nem hagynak nyomot. Vannak ugyanis olyan illóolajok, amelyek olyan összetevőket is tartalmaznak, amelyek színesek, így az olaj elillanása után nem zsíros, de színes foltot hagynak maguk után egy tesztpapíron is (pl. pacsuli, vetiverfű, kék kamilla stb.)


    Ezen tulajdonságát használjuk fel az illóolajok tisztaságának megállapítására is, ugyanis ha el is illan a fehér papírra cseppentett illóolaj, de a papíron a legkisebb nyomát is látjuk a cseppnek, akkor nem 100%-osan tiszta a vizsgált illóolaj. Az illóolaj tehát sok vegyületből álló vegyes komponensű, folyékony halmazállapotú, 100%-ban illékony anyagok elegye, amely alkotórészei miatt jelentős gyógyhatással bír. Fényre, hőre, levegőre érzékenyek, mert azok az oxidációt és gyantásodást elősegítik.


    Az illóolajok színe áttetsző, bár van ámbra vagy sárga színű olaj is, mint például a pacsuli- vagy narancsolaj. Mivel a növény valódi eszenciáját tartalmazzák, ezért csak kis mennyiséget kell belőlük használni. Nem szabad összetéveszteni őket a parfümolajokkal, mivel ez utóbbi anyagokat mesterségesen állítják elő, ezért terápiás hatásuk nincs.

  • Cikkszám
    BK583933
    Tömeg
    10 g/db
Webáruház készítés