Hírek
Termékajánló
Hírlevél
TOP termékek
Szavazás
Ön milyen kedvezményeket, akciókat részesít előnyben?
Árkedvezmény
Kuponkód
Ingyenes kiszállítás
1-et fizet 2-öt kap
Pontgyűjtő rendszer
Törzsvásárlói rendszer
Meghatározott összeg feletti vásárlás esetén, ajándék termék
Facebook
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Termék részletek


ClevaMama ergonomikus 5 pozíciós babahordozó

ClevaMama ergonomikus 5 pozíciós babahordozó
 • ClevaMama ergonomikus 5 pozíciós babahordozó
 • ClevaMama ergonomikus 5 pozíciós babahordozó
 • ClevaMama ergonomikus 5 pozíciós babahordozó
 • ClevaMama ergonomikus 5 pozíciós babahordozó
 • ClevaMama ergonomikus 5 pozíciós babahordozó
 • ClevaMama ergonomikus 5 pozíciós babahordozó
 • ClevaMama ergonomikus 5 pozíciós babahordozó
34 969 Ft

 • A Nemzetközi Csípődiszplázia Intézet ajánlásával, mert bizonyítottan jó hatással van a baba csípőjének fejlődésére
 • 5 pozícióban egyszerűen használható: elől befelé néző hordozás, elől kifelé néző hordozás, háton hordozás, oldalt hordozás és ültető pozíció
 • 3,5 kg-tól 15 kg-ig használható
 • Önállóan ültető pozícióban is használható, levehető nyálvédő kendővel ellátva

 

A ClevaMama ergonomikus 5 pozíciós babahordozó megkapta a Nemzetközi Csípődiszplázia Intézet „egészséges-csípő” védjegyét. Az ajánlásnak megfelelő használat mellett, elősegíti a csecsemők egészséges csípőfejlődését.

A legegészségesebb testhelyzet a baba számára, ha combjai oldalra megtámasztva szétterülnek, miközben a csípő és a térd hajlítva van. Ezt a testhelyzetet béka vagy zsoké pozíciónak nevezik.

International_Hip_Dysplasia_Insitute

Elismerten „csípőbarát” babahordozó használata mindig ajánlott.

csípő
A comb nem támasztja alá a térdizületet. A csípőízületre gyakorolt erők hozzájárulhatnak a csípődiszplázia (csípőficam) kialakulásához.

csípő másolata
A combok alátámasztják a térdizületet. A csípőízületre ható erők minimálisak, mivel a lábak oldalra széttártak, alátámasztottak és a csípő stabilabb helyzetben van.

 • Gyakori kérdések és válaszok
  Mi a csípődiszplázia (csípőfi cam) és milyen gyakori?
  A csípődiszplázia orvosi kifejezés, a csípőízület instabilitása vagy lazasága. Ez évente több ezer gyermeket érint, és az enyhe instabilitástól a teljes diszlokációig terjed. Minden hat csecsemő közül egynek enyhe mértékű csípő-instabilitása van, ezer esetből 2-3-nak kezelésre is szüksége van. A csípő diszplázia nem egy “születési hiba”, mert semmi sem hiányzik. Ez a lazaság azért van, mert az anyai hormonok segítik, hogy a baba izületei lazák legyenek, és ne sérüljenek a szülésnél. A szülés alatt is ellazulhat, megnyúlhat a csípő. Szerencsére a legtöbb laza csípő természetes módon megszilárdul és megfelelően fejlődik. A megelőzés és a korai diagnózis az egyszerű kezelés alapja, még mielőtt a csípő elcsúszik vagy rossz helyzetben rögzül.

  Mi okozza a csípődiszpláziát?

  • A leggyakoribb oka a születéskor kialakuló laza csípő, ami a normál hormonok miatt történik, mert ezek segítik ellazítani az izületi szalagokat, hogy megkönnyítsék a szülést.
  • Hajlamosító tényezők: az elsőszülött babáknál (nincs elég hely), lányoknál (lazább izületek), az örökletesség, a farfekvéses szülés, amely megnyújtja a csípőt.
  • Ha a család egyik tagjának csípődiszpláziája van, a kezelésre szoruló előfordulási esély 5-10% a későbbi gyermekeinél (20-ból 1-2).

  Milyen gyakori a csípődiszplázia?
  Enyhe csípő-instabilitás nagyon gyakori az újszülötteknél, a tanulmányok szerint hat csecsemőből egynél (15%). A csípődiszplázia vagy diszlokáció kockázata az élet első néhány hónapjában a legnagyobb. A kezelésre szoruló csípődiszplázia ezer gyermekből kb. 2-3-at érint. A csípődiszplázia körülbelül négyszer gyakoribb a lányoknál, mint a fi úknál. Farfekvéssel világra jött babák nagyobb valószínűséggel mutatnak csípő-instabilitást, mint a koponyavégű fekvéssel születettek.

  Történt valami a terhességem alatt vagy a szülés során, ami miatt kialakult a csípődiszplázia?
  Nem. A terhesség vagy a szülés során nincs különösebb óvintézkedés, amely megakadályozta volna a csípődiszplázia kialakulását.

  A csípődiszplázia diagnosztizálható a megszületés előtt?
  Nem. A várandósság alatt nincsenek diagnosztikai tesztek, melyek előre jelezhetnék a csípődiszpláziát. Ez egy állapot, amellyel megszületünk, de születés után is kialakulhat.

  Mi történik, ha nem kezelik a csípődiszpláziát?
  Ha a kezelés a gyermek 2 éves kora utánra csúszik, a csípő deformitása fájdalmas csípőhöz, kacsázó járáshoz, sántításhoz és izomsorvadáshoz vezethet. Amikor nem kezelik egyáltalán, csontritkulás és más csípő-deformitások is kialakulhatnak már fiatal felnőttkorban.

 • Cikkszám
  BK567822
Webáruház készítés